Vaak worden de effecten van krachttraining onderschat bij het helpen van het afvallen. De meeste mensen die proberen af te vallen staan zich vaak te vervelen op een cardio apparaat omdat… tja waarom?
Elke kilogram vet verbrandt ongeveer 4 kcal per dag, een kilogram spiermassa verbrandt 25 keer zoveel! Dus 100 kcal per dag! En mensen die krachttraining doen maken hun spiermassa nóg actiever waardoor er nog meer vet verbrand wordt. Daarbij neemt je actieve spiermassa ook nog eens toe, dus dubbele winst.

Kort samengevat verbrand je met cardio training wel calorieën, maar dit effect stopt zodra je stopt met je training. Met krachttraining gaat de verhoogde verbranding door terwijl je zit, eet en slaapt!

By | 2017-04-23T16:07:09+00:00 april 9th, 2017|Geen categorie|0 Comments

Leave A Comment